Waverley

 

Adolf Östberg med verksamhet i Idrottsparken i Stockholm var kring förra sekelskiftet agent för den elektriska bilen Waverley från International Motor Car Co i Indianapolis, USA. Det här fotot från andra delen av 1899 visar Adolf när han tillsammans med hustru Olga åker i det först importerade exemplaret. År 1902 ställde Adolf Östberg ut en Waverley på den utställning som arrangerades av Dansk Automobilklubb. Samma år blev Adolf även agent i Stockholm för de bilar som Södertelge verkstäder börjat marknadsföra. (2023-04-27)Adolf och Olga Östberg i en Waverley Stanhope, den första elektriska bilen i Sverige. Bilen som kom till Sverige i slutet av 1899 har här fotograferats i Idrottsparken i Stockholm. Den elektriska bilen kördes ofta av Olga. Bilden har publicerats i Autohistorica 4/82.

Det här fotot är taget i Idrottsparken i Stockholm år 1899 och visar en Waverley med fruarna Östberg och Halldin. Det var Olga Östbergs man Adolf som vid förra sekelskiftet var agent för denna elektriska bil från International Motor Car Co i Indianapolis, USA. (2023-06-02)


En fyrsitsig Waverley med så kallad dos-a-dos kaross. Bilden har publicerats i Autohistorica 4/82.                                     © 2023 Automobilhistoriska klubben Mässing- & Nickelgruppen webmaster@massingnickel.se